Gamlingarna där ute vet redan vem jag är.
Men uppenbarligen behöver jag presentera mig för resten.
 

Jag blev tillfrågad om jag ville vara med att hjälpa till att rädda Vita Hästen Ishockey AB från konkurs. Vilket var en självklarhet, det är sånt jag går i gång på. Driv, engagemang, skarpt läge. Hård press. Där är jag som bäst. Finns ingen 3ans växel på den här modellen. 


Kreativiteten flödar, saker bara kommer till mig av sig självt. Vaknar innan klockan på morgonen med en färdig text och fyra nya idéer. Sköter mer eller mindre tre jobb på en gång. Levererar 2 texter till under dagen. Ringer 9 samtal. För att jag är inspirerad. Trivs där. Därför tackade jag, ja. Jag har varit där förut i den här supporterföreningen, det var intervjuer, flyttar, hämta material och supporterresor över hela landet. Styra upp kick-offer, starta en klack och fyrtioelva andra idéer. Jag var inte själv, men det hände grejer. 

          Med tiden blev allt, som jag varit inne på tidigare, rätt svalt och lagom, lite mellanmjölk och vardagslunk. Beiget. Jättefin färg, men inte särskilt spännande. Jag kan inte rå för det, saker behöver beröra, man behöver känna nåt. Lite gnista. Känslor. Mellanmjölken drabbade hela den här klubben, allt som skulle bli fint, blev lagom. Där det utlovades oxfilé blev det snart makaroner och korv. I skolmatsalen. Dessutom flyttade jag från stan så det var ingen stor sak att gå vidare utan föll sig rätt naturligt att fortsätta kanalisera drivet på något annat istället. Man saknar inte varmhållna makaroner och grå falukorv när man ör chorizo med gurkaioli och picklad rödlök. Det är inte så svårt att välja bort. 


Nu blev det ingen överklagan gällande Hästens KK av olika anledningar, där har jag redan gett min syn på saker så kommer inte gå in mer på det (titta, jag kanske inte är inte helt hopplös ändå, trots att tjejen säger det!). Men jag kan med rak rygg och högt huvud säga att vi gjorde vårt bästa och hade jävligt kul när vi gjorde det. Tack som fan för att ni gav mig det förtroendet! 


Men. 


Med det sagt, det var alltså därför jag klev in i det här igen, inte för att få vänner, inte för att bli populär eller få synas. Tvärtom, jag gillar inte ens folk. Trivs bättre lurkandes i bakgrunden. För jag är inte som alla de andra barnen, det går fortare, är vassare. Mer. Rätt som det är står någon stackare där och putar med underläppen, alla hanterar det inte så bra. Jag själv lider inte av det. Inte för att jag inte bryr mig, det gör jag. Men i min värld och där jag är så är inte allt personligt hela tiden, ibland råkar jag köra över ett par tår. Eller en hel fot. Och ett ben. Ok, rätt ofta. Ber om ursäkt, det gör jag. Uppriktigt. Men jag stannar inte där och lyssnar, håller om dig, blåser och lindar in i bubbelplast med ett lilleskuttplåster på ditt ajaj. Det är inget personligt, jag har bara inte tid. Eller ork. Förlåt men, det är vuxna människor. Annat väsentligare tar mitt fokus. Så jag drar vidare och ibland står någon kvar där med ett par ömma överkörda tår, för mig är det inte hela världen, jag dammar i tårna hela tiden när jag drar fram för fort. Folk kör på mig med lite då och då. Jag tar det inte personligt då heller, det är lite känslor, bara. Det går över snart. Ibland går det fort när man ligger i ytterfilen. Ibland völ fort.













Jag kan be om ursäkt, och gör det med, typ varannan dag, men det borde nog kanske vara varje. Men jag stannar inte där och jag ändrar mig inte. De av er som inte känner mig har redan frågat sig varför man läser det här om en sån okänslig idiot över huvud taget. Vart vill jag komma? Varför den här texten?


Det är knappast för min egen skull. En del av er där ute har pga arbetet vi lagt ner och det vi åstadkommit på kort tid, tyckt att det vore en helt fantastisk genial idé att jag trycka in mig på massa positioner. Det är det inte alls. Jag har alldeles för vassa armbågar, för klumpiga fötter och för stor käft. För små öron med. Så i en förening som vill vara lagom där alla håller varandra i handen med små gula reflexvästar, där hade jag snart kört över alla de andra barnen och torskat för vårdslöshet i trafik innan jag ens lämnat parkeringen. Jag rymde från dagis, hittade en tjuvgömma och var med i tidningen när de andra satt med personalen och lekte med kottar. Hela dagiset fick tårta. Där är jag. 


Jag är grym på det jag gör, men jag är allt annat än lagom. Inte smidig heller. Men det går jävligt fort. Jag är som när man tar den där stjärnan i Super Mario Cart. Eller Röjar Ralf, liksom. Jag rår inte för det. Jag menar inget illa, jag får skit gjort, det händer grejer, men.. jag är Röjar Ralf. Det bara är så. ”Men du kan väl ändra på sig då?!” Ja, eller så kan du göra det? Eller så göra vi det Tillsammans, men då får ta ut tummen ur munnen först. 


Tro mig, Ni vill inte ha mig i någon styrelse, Jag vill inte ens vara i en styrelse. Jag hör inte hemma där. Inte i någon mellanmjölksförening. Jag kommer bara hälla vodka och kahlùa i grejerna. Uppskattas inte av alla. Man kan inte vara Askungen med glasskor på sig ihop med Röjar Ralf dopad på Mario Cart stjärnor. Då har snart varenda prinsessa skärvor i tassarna. Det mår ingen bra av. Jag hade inte gjort det särskilt bra heller, eftersom jag hade blivit både kopplad och fått munkorg. Vad fan ska man med en kopplad vakthund med munkorg till? Skaffa en till labrador istället. Man kan inte stänga in Röjar Ralf på glasskoavdelningen och tro att inget ska gå sönder. Jag vill inte ta ansvar för alla andras mående och väl, jag är Röjar Ralf, inte Jesus. 


Jag är definitivt ingen halvandrogyn sagoprins i vita trikåer och skinande blank rustning. Bara folk som aldrig varit i skarpt läge saknar bucklor i rustningen.


Folk hade bara blivit besvikna. Men jag har inte placerat mig själv på prinsessornas skoavdelning, även om jag har ett ansvar när jag väl är där. Men antingen tar man på sig stålhättade arbetskängor istället för glasskor, eller så gör man bäst i att hålla lite lagom avstånd. Det är jättefint att ni kramas och myser ihop, men vänligen bara ta på er arbetsskorna så slipper jag skada någon under tiden. Jag är Röjar Ralf, ingen räddande spänstig prins med pumpavagn. Det händer skit här borta i andra änden medan resten hänger i kuddhörnan. 


Med det sagt, jag klev in det här för att hjälpa till i ett skarpt läge. Det är inte skarpt längre. Jag blev sen betuttad i själva grejen, vad fan, jag är ju Röjar Ralf, man vill ju ändå fungera som alla andra. Men nej. Jag är till större nytta på ett lagom avstånd från hyllorna med glasskor. Man ska göra det man gör bäst, där man gör mest nytta. Så att andra kan göra det dem är bäst på. Rätt man på rätt plats, det är så man bygger bra organisationer. Där sitter inte jag i en styrelse, bara folk som inte känner mig kommer på en så dålig idé. Jag är inte erat ansikte utåt, jag har bara  råkat hamna där eftersom jag är… Röjar Ralf, liksom. Jag får skit gjort. Till skillnad från vissa andra så har jag den här sjölvinsikten.. oops, Röjar Ralf igen. Förlåt! 


Som sagt. 


Jag överlåter styrelsearbete och sånt åt de som är smidigare och bättre på att både hålla käften och räta in sig i ledet än mig. Helt grymma personer som kan ta det här vidare till nästa nivå. Så kan jag röja runt här och göra röjargrejer på ett annat plan. Bidrag med det jag gör bäst, trampa folk på tårna och få skit gjort. Och be om ursäkt. Som Röjar Ralf. 


Fan, vi är rätt lika ändå.. 


/Arve