Bara åtta omgångar in, men redan manfall i truppen. Det gör att Tony Zabel och klubben agerar. Rutinerade Martin Janolhs anslöt under eftermiddagen, och det är mer än välkommet få vi väl klart erkänna. 

Saida, spågubbe, koll på läget, kunnig, expert, guru eller rent av gud? 
Kalla mig vad ni vill, men nog fasen är det lite ironiskt att vi satt och pratade om vilka spelare som fanns på marknaden förra tisdagen i avsnitt #37 av Spearing & Spelsinne, där vi då framförallt lyfte fram en viss herre med senaste klubbadress SSK. 


Idag har bläcket torkat, spelaren är presenterad, tröjan tryckt och namnlappen klar. 
På fredag debuterar Martin Janolhs i Himmelstalundshallen mot Björklöven!

Janolhs har alltså gjort 480 matcher på 13 säsonger i HockeyAllsvenskan och den 29-åriga kroppen väger in på 88kg fördelade över 188cm. 

Förutom att ha representerat Leksand, KHK, Almtuna, Pantern och SSK i HockeyAllsvenskan, så har även Malmö Redhawks i SHL samt Stjernen i Norge hunnit avverkas. 

Kort och gott en kille som är van vid att hitta till rätta i nya miljöer. 
Totalt sett har det blivit 201 poäng på de 480 matcherna och informationen på Eliteprospects skvallrar om en fartfylld forward med ett hårt skott. 

Tony Zabel säger till hemsidan att man ansåg sig behöva täcka upp på forwardsidan nu när Blomberg, A.Johansson, Kevin och Jensa saknas. 

Blomberg beräknas enligt NT.se bli borta i 6-8 veckor, Anton är avstängd fram till och med mötet med Kristianstad (fick fem matcher), Kevin är på gång efter sin handskada medan Jensa nyligen blivit pappa och därmed spenderar tid hemma med familjen.

Så, vill man se Janolhs ladda bössan och göra debut gäller det att köpa en soffbiljett eller kanske skaffa sig en plats i restaurangen. 


Den sistnämnda som har utökats med ett antal platser efter en smärre ombyggnation den senaste veckan. 

På kortsidan där hemmastå brukar vara beläget, det numera uppmonterat i flera etage så att man får in fler sittande personer som kan äta. Detsamma i de två hörnen under logerna.

Större chans att titta på Vita Hästen live med andra ord. 

Sist men inte minst - Splojtans nya replika-tröjor finns nu i supportershoppen på Hagagatan 65. Åk dit och ta en kik, bli suktad och köp.

 

Snart är det fredag, då är det äntligen dags för hemmamatch igen!