Dags att knyta ihop säcken och avsluta säsongen 20/21. 
Ett Södertälje som jagar Björklöven kommer till Himpa för att kampera mot Vita Hästen som enbart spelar för heder och revansch, efter fredagens insats mot just nämnda Björklöven. 


17.08
Nae, det blev inte så mycket roligare i den tredje perioden. Hunter Fejes spräckte förvisso nollan men SSK vinner med 4-1. 

En sketen säsong som fick ett sketet slut. 
Nya tag i augusti igen. Tack för i år!


16.22
Fortfarande 0-2 på tavlan och den här andra perioden var i ärlighetens namn något nog vi alla hade klarat oss utan. Snålt med målchanser, inte mycket till ordnat spel i mitt tycke och rätt slätstruket överlag. 

SSK såklart nöjda med att vara i ledning och spelar på det, medan hemmalaget såklart säkert vill ändra på resultat och matchbild, men det funkar liksom inte. Helst av allt önskar man nog bara att säsongen ska ta slut. 

Man har 20 minuter på sig att vända det här till lite glada och positiva vibbar nu, så kasserar vi den här säsongen och blickar fram mot lagbygge och en ny säsong framåt sensommaren igen.


15.38
Inte ett tillfredsställande resultat efter en period här i Himpa, men det bjuds på god underhållning. Målchanser åt båda håll och som så många gånger tidigare denna säsong är det tungrott med målskyttet framåt, medan det tyvärr rinner till bakåt. 


SSK gjorde 1-0 i powerplay vid mittenakten av perioden och innan 20 minuter hade gått så ökade man även på till 2-0. 

Vita Hästens spel i BP denna säsong har verkligen inte gått att känna igen. 
Tredje sämst i ligan i spelformen och med dagens kasse så har man totalt släppt in 50 mål med färre spelare på banan. 

Tråkigt också att Kevin Elgestål fick ledas av isen efter en smäll mot huvudet. Det hela var mer en kollision än något fult tilltag, men det är så typiskt att det återigen är Kevin som drabbas. Han ligger nu inte långt efter Patrick Blomberg när det kommer till skador och sjukdomar, kan man väl lite skämtsamt säga. 

40 minuter kvar av säsongen och även lika mycket tid att vända matchen. 


14.07
9-0 i ändalykten var väl kanske inte riktigt vad både supportrar, tränare eller spelare hade väntat sig när pucken släpptes i fredags och Vita Hästen fortfarande hade teoretiskt häng på den där tiondeplatsen. 

En rejäl kalldusch blev det dock och förhoppningsvis är det ett rött lag som kommer ut för att avsluta med flaggan i topp och visa upp sig för de som bänkat sig i restaurangen  i afton. Självklart även för alla de som följt och följer matcherna på tv också. 

Niklas Folin saknas i laget, medan Brännstam och Jens Holmström tillkommer och fyller ut backsidan jämfört med senast. 

Vita Hästen ställer upp enligt följande: 

Engstrand 
(Julle) 

Kim - Fagerudd
Jensa - Brännstam
Jokinen - Danielsson
Lindström

Macke - Cruseman - Lundberg
McNeill - Anton - Fejes
Lavoie - Blomberg - Kevin 
Fällström - Borg - Degen

Rejäl rotation med andra ord, kanske något som behövs som extra krydda för att vara på tårna vid dagens match. 

Hos gästande SSK noterar vi annars att LHC-lånet i kassen, Jussi Rynnäs, saknas.

Svårt att tagga till och känna riktigt sug på match kanske, men det finns åtminstone en punkt som kan piffa till det hela lite extra i afton. 

Sedan Vita Hästens intåg i HockeyAllsvenskan så är Marcus Eriksson den spelare som gjort flest poäng under en grundserie och det var säsongen 16/17 då han gjorde 44 poäng.

Emil Lundberg, som vart lagkapten med den äran denna säsong är outstanding i den interna poängligan och stoltserar med 42 poäng på 51 matcher, hela nio fler än tvåan Filip Cruseman. 

Gör således Emil två poäng eller fler i afton, så tangerar han Mackes säsong 16/17 eller blir helt enkelt den spelare som har gjort flest poäng under en grundserie för Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. 

Inte för att han kanske ska åka och jaga poäng på egen hand vid dagens match, men det är åtminstone en fjäder i hatten för att kanske tagga till lite extra vid nedsläpp. 

Matchen börjar 15.00 i Himpa och sänds på Cmore.se samt Cmore Live 4. 

Texter här i periodpauserna, livetweets på twitter och någon intervju efter matchen hittar ni som vanligt på Youtube.