Så är då upplösning här. Likt sista avsnittet av en riktigt sunkig och däven svensk såpopera är då slutligen HockeyAllsvenskan anno 20/21, utan publik, inne i sin linda. Vinna eller försvinna - På riktigt denna gång. 

20.07
Nope, Vita Hästen var i slutändan aldrig nära i den tredje. 

Gästerna ökade på till 4-2 och därefter var det över. 
Man ökade även på till 5-2 i öppen kasse innan Hesa Fredrik ljöd och det blev även slutresultatet.

Nu ser det tungt ut för hästarna, som får åka upp till Umeå på fredag och mest ha det skoj vad det verkar.

Serien avslutas på söndag här hemma i Himpa mot SSK.


19.23
Minst lika underhållande här i andra, där det både bjuds på utvisningar, känslor och en hel del tacklingar. 

Patrick Blomberg kvitterade i spel fem mot fyra på något märkligt sätt och båda lagen hade därefter chansen att ta ledningen i spel med en man mer på banan. 

Det har dock bjudits på en del målsumperi från hemmalaget i denna akt, där man borde satt sig i förarsätet både en och två gånger om. 

Istället är det AIK som tar ledningen sent, sent, seeeeent i perioden och har en 3-2 ledning med tjugo minuter kvar att spela. 

På något sätt känns det så talande för hela säsongen.
Än är det dock inte över, utan det är minst 20 minuter kvar att spela och som vi alla vet har hästarna tidigare stått för fina upphämtningar 
En av dessa var dessutom mot just AIK.


18.37
Underhållande första 20 minuter här i Himpa.

Hemmalaget kommer ut riktigt bra och hungrit, men målen lät dock vänta på sig en stund. 

Hunter Fejes var först ut, då han överlistade Endre i kassen genom att kasta en överraskande puck mot mål från snäv vinkel. 

AIK ville dock inte vara laget som utgick till periodvila i underläge utan replikerade inte bara en utan två gånger. Först genom Anton Holm som bjöd på en läcker dragning där det dock krävdes videogranskning för att avgöra huruvida Engstrand berövat Holm på titeln målskytt eller ej. 

Direkt på det klev sedan Malte Setkov upp och bjöd med en fin missil som satt högt bakom Engstrand, måste varit en lucka som inte var större än just pucken. 

Hemmalaget fortsatte trumma på perioden igenom och hade bud på kvittering ett par gånger om. Bl.a bjöd Hunter Fejes på ett smakprov kring det där ruskiga skottet som vi hört talas om. Ett knäpptyst handledsskott som ingen lade märke till innan det smällde i kortsargen, minst av alla Endre.  

Underläge men ändå lovande för hemmalaget. Kanske något korrigering för att täta och säjfa till lite mer hemåt så kan det bli en bra andraperiod detta. 

Skotten i första: 10-9


17.19
Full trupp, inga skrällar, inga bortfall. 

Samtliga spelare tillgängliga är med i laget i afton, bortsett från nämnde Fish då. 
Intervjun här i hallen med Tony är precis avverkad och det mest intressanta han egentligen bjöd på där, var väl att "när folk börjar prata om trender blir jag döv". 

Hästarna ställer upp med följande lag: 

Engstrand
(Julle) 

Kim - Fagge 
Folin - Brännstam 
Anton - Jokinen 

Lundberg - Borg - Cruseman 
Lavoie - Blomberg - Eriksson
McNeill - Jensa -Fejes 
Kevin - Anton - Fällström 
Degen

Gästande AIK ställer upp med namnstarkt lag, där vi finner bl.a Weigel, Johan Johnson och Max Lindholm. 

Halva laget innehåller annars spelare som representerat Vita Hästen tidigare, eller vad sägs om: Eric Norin, Filip Windlert, Amil Krupic, Christian Kåsastul och Kim Tallberg. Då ska man också ha i åtanke att Simon Fernholm saknas och har så gjort en längre tid pga hjärnskakning. 

Domare i afton: Daniel Wessner och Filip Eriksson.


16.00
Tre matcher kvar av grundserien där två stycken ska spelas i Himpa. 

På något märkligt sätt så har ändå Vita Hästen lyckats hanka sig kvar vid chansen att fortfarande få spela vidare i slutspelet. 

Det har tajtat till sig rejält runt strecket, då både AIK och Västerås har tappat allt vad form heter på senaste tiden. 

AIK har sex torsk på de sju senaste och Västerås har inte heller haft det döglatt under veckorna som gått. 

Hästarna å sin sida har malt på, förvisso fortsatt utan mer än två segrar i rad, men man har ändå kontinuerligt skrapat ihop pinnar hit och dit. 

För hemmalagets del så ska alla vara tillgängliga utom Christopher Fish som fick utgå i det första av två möten med Västervik. Dessutom väntas Christian Engstrand återigen placera sig mellan stolparna, efter att ha känt sig sliten efter första matchen mot Vvik. 

Hos AIK så åkte man senast återigen på en förlust mot SSK, retfullt för Solnalaget. 
Förvisso vann man skotten väldigt klart, man på resultattavlan lyste ändå 1-4 efter 60. 

Fördel AIK dock som har slagit Vita Hästen i de tre tidigare matcherna som lagen har mötts. Frågan är om man går blanco totalt denna säsong, eller om man kan bryta trenden. 

Upplagt för en av säsongens mest spännande och viktiga matcher denna säsong i Himpa, samtidigt som man sådär nervigt får blicka mot övriga resultat i serien. 

Extra krydda kanske man kan finna även i att en del spelare i Vita Hästen har förflutet i Djurgården (jaja, vafan greppa efter alla halmstrån som finns). Framförallt har vi ju succélånet Alex Brännstam i truppen som senast igår faktiskt klockades för 6:33 i istid för just Djurgården som föll mot Leksand hemma på hovet. 

Spännande lär det bli och en hel del nagelband kommer nog offras ikväll. 

Matchen spelas i Himpa med start 18.00 och går att skåda på Cmore.se & Cmore Live. 

Enligt tradition finner ni även komplement till matchen i textform på såväl twitter som här i bloggen under matchens gång. 

Dessutom även minst en intervju efter match i videoformat. 

Vinna eller försvinna, för vilken gång i ordningen?
Nu kör vi!