Vita Hästen besegrade MoDo Hockey för andra gången i Himpa denna säsong, men det var inte bara segern som var beundransvärd.
Det slogs nämligen både klubbrekord och milstolpar under kvällen. 

Att Vita Hästen gör en av sina bästa säsonger någonsin har det väl inte rådigt några större tvivel kring under det att matcherna har flutit på. 
Nu finns det dock svart på vitt, efter att laget besegrat MoDo på hemmais med 6-4. 

Under debutsäsongen 13/14 tog laget 74 poäng under grundseriens 52 omgångar. 
Ett facit som gav en åttondeplats och fortsatt spel vilket sedan ledde till matcher mot just kvällens motståndare MoDo Hockey. 

Sedan dess har det stagnerat lite, poängkolumnen har varierat och ishockeyn har inte riktigt nått upp till samma nivå. 

Fram till denna säsong då. Säsongen då Vita Hästen återigen är ett slagkraftigt lag, har satt sig i respekt hos både motståndare och publik och inkasserat poäng efter poäng. 

Kvällens seger innebär att Vita Hästen har vunnit 18 matcher efter full tid. 
Detta ihop med 13 oavgjorda och 18 förluster gör att man nu med tre omgångar kvar har landat på 75 poäng. Ett nytt klubbrekord i inspelade poäng kort och gott. 

Lägg där till att man i förra matchen mot KHK borta också satte nytt klubbrekord i antalet gjorda mål framåt.
Där man tidigare låg på 129 gjorda kassar, men nu är uppe i 137 stycken nätrassel. 

Det var dock inte bara klubbrekord som slogs under kvällen. 

I slutet av den andra perioden var István Bartalis med och byggde upp ett anfall, där han även drev hårt på kassen i samband med att Fish satte pucken i nät. 

För detta belönades Bartalis med en assistpoäng och har därmed gjort snygga 100 producerade poäng i HockeyAllsvenskan. Detta fördelat på 241 spelade matcher. 

Christopher Fish gjorde två snabba mål och vände på "egen" hand matchen i den andra periodens slut. 39.03 och 39.59 satte han pucken i nät för både 3-3 och 4-3. 

I den tredje perioden visade han också upp sina sniperskills då han skickade trissan upp i första krysset och därmed fullbordade ett hattrick. 

Faktiskt det första för en spelare i Vita Hästen denna säsong(!). 
Lite humor från kommentatorn i CMore's sändning som skickade en syrlig pass: 
"Inga kepsar på isen dock, svagt" 

David Åslin var väl något av matchens lirare får man anse. 
Han stod för assist till 1-1, han sänkte MoDos stjärnkeeper Bartosak som fick lämna matchen (olyckshändelse, något Åslin bedyrade i intervjun efter matchen) och han gjorde sitt första mål för klubben fram till 5-3.

Man får nog ärligt erkänna att påkörningen av Bartosak i allra högsta grad blev matchavgörande, detta då Linus Lundin inte hade någon av sina större insatser i kassen efter det att han fick göra entré.

På fredag rullar en supporterbuss ner mot Kristianstad. 
Inte bara för att stötta och hjälpa laget eftersom Vita Hästen fortsatt har häng på såväl 6:e som 5:e plats, utan även för att man fortfarande har två klubbrekord till att jaga. 

Klubbrekordet för antalet matcher utan förlust under en grundserie för Vita Hästen är 32 stycken (15+17) och i nuläget står man alltså på 18+13. Två matcher till utan förlust efter full tid och man har förmodligen inte bara klättrat i tabellen - Man har då även slagit ytterligare ett klubbrekord denna succésäsong. 

Dessutom har ni väl inte missat att det bjuds på underhållning och jippo på bussen? 
Om så är fallet så kommer här en liten försmak: 

Passa nu på att ladda batterierna under morgondagen på jobbet,
för på fredag kör vi så det ryker. 
Och då menar jag inte om bussdäcken som senast vi for till Kristianstad.